De glazenwasser

Gisteravond was ik bij de kerstboomverbranding op het Museumplein. Geen metershoge brandstapel die binnen een minuut is afgefikt, zoals voorgaande jaren, maar een bescheiden stapeltje dat nog uren nasmeulde. Mannen in vuurvaste overalls en met brandwerende maskertjes gooiden de bomen een voor een op het vuurtje van niks. Zelden zo’n ongepassioneerde kerstboomverbranding gezien.

Naast het vuur stond een muur. De muur stond er een beetje verloren bij. Hij wist zelf ook niet wat ie daar deed. Gelukkig had iemand boven aan de muur met blauwe verf iets geschreven: “He Olem, weet je vrouw al dat je vreemd gaat???” De eerste twee woorden waren een halve meter hoog, de letters erna werden steeds kleiner. Waarschijnlijk dreigde de verf op te raken. Ik vroeg me af wie de moeite had genomen om het erop te schilderen. In eerste instantie kwam de maitresse van Olem in gedachten, maar nee, die zou zoiets nooit doen. De man van de maitresse van Olem misschien. Maar die had natuurlijk geen ladder en een ladder heb je wel degelijk nodig om zo hoog iets op een muur te kladderen. Ha, het was de glazenwasser. Glazenwassers zien alles, glazenwassers weten alles en – het belangrijkste – glazenwassers hebben ladders.

En gezellig keuvelend bij het kerstboomvuurtje, probeerden mijn vrienden en ik excuses te vinden voor Olem nadat zijn vrouw dit had gelezen. “Ach, schat, weet je hoe veel Olems er wel niet in de stad wonen…?”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s