Sladjana en Prem

Een vriendin bij het Parool stelde me ooit voor aan iemand die Sladjana heette. Ik vond het een prachtnaam. Sindsdien groet ik haar altijd zo uitbundig mogelijk. Via de blik van herkenning, de zwaai vanaf de fiets, de stevige handdruk en de drie obligate zoenen ben ik nu al zo ver dat ik Sladjana stevig mag omhelzen. We hebben geen idee hoe we elkaar kennen, en ergens over praten doen we ook niet, maar die naam die is gewoon om te omhelzen zo mooi.
Vorige week hoorde ik haar naam vallen in een cafe op de Wallen. Een prachtige setting als je Sladjana heet. Nog voor ik me had omgedraaid wist ik dat zij het was. Ik sloeg haar drie keer op de schouders, zo hard als ik kon, en bestelde een fles wodka voor iedereen aan haar tafel. Met zo’n naam moet je wodka drinken.
‘Heb je al gezien dat je op de foto staat van het Vrouw en Media-feest?’ vroeg Sladjana, die iets grappigs doet in het bestuur van Vrouw en Media. Ik beloofde haar direct te kijken. En ja hoor, daar was ik, rechts achteraan, nog net zichtbaar in de schaduw van Prem. Prem is trouwens ook een prachtnaam.
Sladjana en Prem, het klinkt misschien als een Oost-Europese horror film, of als een Hindoestaanse soft-porno-film, maar ik vind die namen prachtig bij elkaar passen. Misschien gebruik ik ze wel in mijn nieuwe kinderboek, ik was toch nog hard op zoek naar nieuwe namen voor mijn hoofdpersonen.

prem.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s