Mijn connecties met de onderwereld II

 trini.jpg(Schilderij: Trini)’Weet je dat ik nooit geweten heb van je connecties met de onderwereld?’ sprak mijn moeder. ‘Maar hoe zat het ook alweer met de je vader en die vader van Klaas Bruinsma?’Ik vertelde haar dat de vader van Bruinsma eigenaar was van een limonadefabriek, razend populaire limonade, grote glazen flessen met reusachtige plastic doppen erop. Eind jaren zeventig begonnen die flessen uit zichzelf te ontploffen. Niets vermoedende limonadedrinkers kregen een voor een zo’n plastic dop in hun oog geschoten. Of flessen explodeerden spontaan in de winkel. Knal-plof en weg was de Bruinsma-limonade. Mijn vader mocht als juridisch adviseur iets doen voor de oude Bruinsma. Maar wat precies, dat weet ik niet. Ik kan het ook niet meer vragen, want mijn vader is inmiddels geliquideerd.’O ja,’ zei mijn moeder, ‘zo zat het.’ Ze wist me ook nog te vertellen hoe mijn vader aan die zaak kwam. Via een studievriend – Jan uit Volendam – die de fiscaal adviseur was van Johnny Mieremet en Klaas Bruinsma. ‘Na je vaders dood bood Jan uit Volendam me nog aan om mijn adviseur te worden. Nu is hij ook dood.”Sjongejonge,’ was het enige dat ik kon zeggen. Niet alleen ik, maar ook mijn vader én mijn moeder bleken al die tijd stevige banden met de onderwereld te hebben gehad. Terwijl ik hier mijn dagen slijt als schrijvertje aan de gracht, wordt mijn leven met de dag spannender.Wordt vervolgd.

Advertenties

5 Reacties op “Mijn connecties met de onderwereld II

 1. Wist je dat Klaas Bruinsma ook een zeer naar neefje blijkt te hebben genaamd Charley Bruinsma Junior.

 2. Manon, je bent in de war met Exota limonade dat explodeerde, niet RAAK
  Raak Frisdrank was van Bruinsma (bestaat trouwens nog steeds).

 3. Ja, dat Raak en Exota niey hetzelfde zijn heb ik inmiddels ontdekt (terwijl ik in smaak geen verschil proefde). Maar goed, het verschil zat hem vooral in het exploderen van die flessen (niet onbelangrijk natuurlijk…) Exota was trouwens ook van een schimmige eigenaar als ik me goed herinner.
  Dat van Charley wist ik weer niet. Goeie naam ook Charley Bruinsma… Journalist is ook een leuke naam.

 4. Ik zit met een vraag in mn maag waar ik geen andwoord op kan vinden.Er is in mijn ontstaan een groot vraag teken wie mn vader is. Ik kan het niet meer aan mn moeder vragen die is overleden toen ik 6 was.Ik ben inmiddels 47.Er komen na lang zoeken steeds stukjes van een puzzel boven die een link hebben met klaas bruinsma en of zn vader.Misschien kun je mij helpen een paar stukjes te vinden.Hoop op een reactie.Met vriendlijke groeten,renske
  Ps zou je naar mn eigen i mail willen mailen ik wil dit niet openbaar uitleggen.

 5. Eh, Renske, ik zou je graag helpen, maar ik denk dat ik echt weinig hulp kan bieden… al was het alleen maar omdat ik je e-mailadres niet heb (en Klaas Bruinsma en zijn vader ook niet echt ken….)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s