Wij zijn zes vrienden

Wij zijn zes vrienden. Een keer per jaar nemen wij de trein naar een willekeurige plek in Nederland. In de trein lezen wij elkaar voor uit de natuurdagboeken van Nescio. Wij eten boterhammen uit bruin papieren zakjes en schenken koffie uit zilverkleurige thermosflesjes. Wij lachen veel, want wij zijn zes vrienden. Vanaf het station op de willekeurige plek wandelen wij in zuidelijke richting, net zo lang tot we bij een rivier komen. Daar kleden wij ons uit en springen in de rivier. Wie het laatst aan de overkant is moet de rest van de tocht de natuurdagboeken in zijn rugzak dragen.

Gisteren wandelden wij door de Achterhoek, langs een veld vol ooievaars, die wij nooit eerder in zulke aantallen bij elkaar hadden gezien. Vogels kijken is altijd leuk, vooral als je er weinig verstand van hebt. Wie niks van vogels weet is al blij met een dode mus. Zo hoorden wij leeuweriken, die misschien wel lijsters waren en zagen wij een gewone kwikstaart per abuis aan voor een bonte. Maar vogels zijn vogels voor wie niet beter weet en de Achterhoek was mooi zoals ie was.

Tegen het vallen van de avond – zoals dat heet in de Achterhoek – ontdekten we een vervallen landhuis in de bossen van Hummelo. Zes deuren had het huis, voor elke vriend een. Wij fantaseerden hoe het zou zijn als we hier toch konden blijven. Zo met z’n zessen, zonder leven in de stad. We zouden waarschijnlijk veel wijn drinken, maar ook veel in de buitenlucht zijn, dus dat beperkte de schade van de drank. We zouden geen wifi hebben, maar wel tiepmachines. Ikzelf bood aan om elke dag naar het dorp te lopen om onze schrijfsels op de bus te doen. We zouden op zomeravonden op de veranda zitten en sigaren roken (dikke en dunne) en we zouden best gelukkig zijn. En uiteindelijk zouden ook wij het verschil zien tussen een leeuwerik en een lijster. Het is fijn om zes vrienden te zijn.

10cc

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s