De cavia doet het niet meer

Had ik je al verteld dat je cavia het niet meer doet? Ik weet niet of je de gebruiksaanwijzing nog ergens hebt liggen… dat zou handig zijn. Cavia ligt heel stil op zijn rug in de fietstas, zijn hoofdje een beetje scheef, zijn voorpootjes gevouwen op zijn borst. Eerst dacht ik dat hij dood was, want zo zag hij eruit, maar toen ik goed keek zag ik zijn caviaborstharen bewegen. Ik zei dat ie gewoon moest doen, dat ik thuis al twee kinderen heb en daar mijn handen vol aan. Dat ik er niet ook nog eens zijn caviagrappen bij kon hebben. Nu ligt hij op zijn buik en weigert mij aan te kijken. Klote-cavia.

Ik hoorde trouwens dat je weer terugkomt uit China. Een man op straat die helemaal niet op jou lijkt vertelde het me. Je schijnt ook al heel snel terug te komen. Gelukkig maar. Ik heb het neonbord met de tekst ‘God bestaat’ vast voor je raam gehangen, om je te verrassen. Als je de letters achterstevoren leest staat er wat anders. Het wordt akelig druk in de straat als jij er weer bent.

Advertenties

2 Reacties op “De cavia doet het niet meer

 1. Ha Manon,

  Dat is nog eens aardig: welkomthuis-geblogd te worden! En als ik ’s ochtends de gordijnen openschuif blikkert mij in felrood de tekst “Onbestaanbaar” tegemoet.
  Onbestaanbaar is het inderdaad, dat had je goed door. De wireless-service in de Stanleygevangenis was natuurlijk reuze handig, maar jouw blog kon ik niet ontvangen, en na een tijdje ging dat toch knagen. Ik groef een tunnel en die bleek uit te komen in het echte China, in Guangzhou. Maar ook daar geen Manon, en evenmin in de plaatsen die ik daarna bezocht. Veel ben ik dus met mijn vlucht niet opgeschoten. China blokkeert jouw blog, wist je dat wel?
  De cavia kun je rustig begraven. Heb ik zelf al een paar keer gedaan (haar boudeer-buien zijn om knettergek van te worden) en steeds krabbelt ze rustig uit de grond weer omhoog en bijt de volgende ochtend aan je oor omdat ze honger heeft. Goddelijk beest.
  Misschien zul je me op straat niet herkennen, want ik heb mijn haar gekleurd met Chinese verf. Op het pak stond lichtbruin, maar aangezien de Chinezen in alles ontzettend hun best doen, ben ik nu ravenzwart.
  Kompleet voor gek, maar wel terug. Tot gauw,
  H.

 2. Ha H, wat goed dat je terug bent. Heb je de bos bloemen gevonden die ik aan je deur had gehangen? Heel groot en Chinees rood. Hoop dat ze niet gestolen zijn. Goed dat je me op de hoogte hebt gebracht van je nieuwe haarkleur. Was jij die kleine Chinees die vanochtend door de straat liep? Nu begrijp ik het. Ik ben blij dat je emigratie mislukt is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s