Het meisje dat konijnen omsingelt

almere

Het was vijf uur zondagochtend en ik liep door het park. Ik was naar een feestje geweest van mijn vriend de dichter. Er waren jaren dat ik mijn vriend de dichter elke week zag, meestal in een café. We spraken in die tijd alleen op rijm en dronken absinth omdat echte dichters dat dronken, maar van absinth krijg je hele erge hoofdpijn en ga je verkeerde vrouwen zoenen. Op een van die avonden kwam er een vrouw langs die leuk bij hem kleurde. Haar rode haar stak prachtig af tegen zijn zwarte haar. Niet lang daarna waren ze getrouwd en zag ik hem nooit meer.

Maar afgelopen zondagochtend wandelen we door het park, op de terugweg van het danslokaal. Hij had een vrouw bij zich die op een meisje leek omdat ze een lange paardenstaart had. Het meisje lachte hoog en schel en had misschien wat veel gedronken. De dichter had beloofd om het meisje veilig thuis te brengen, ze was het liefje van zijn beste vriend. ‘Kijk,’ riep het meisje, ‘konijnen.’ Ze sprong over een hekje en rende achter twee konijnen aan. ‘Ik heb ze omsingeld,’ riep ze, blij als een kind met een paardenstaart. De konijnen renden weg, allebei een kant op, het meisje rende er achter aan, steeds verder en verder het park in tot we haar niet meer zagen. ‘Meisje!’ riep de dichter. ‘Kom terug, meisje,’ riep ik. Maar hoe hard we ook riepen, het meisje was weg.

‘Wil je mij naar huis brengen?’ vroeg de dichter. Dat wilde ik wel. Ik had namelijk niets gedronken omdat ik met de auto was. Ik zette hem voor de deur van zijn huis af, belde voorzichtig negen keer aan tot zijn vrouw wakker was en reed naar huis. Het meisje dat de konijnen omsingelde werd twee dagen later terug gevonden in Groningen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s