Potdomme, toen won ik zomaar twee prijzen

prijzen

Potdomme, toen won ik zomaar twee prijzen. De prijs van de Nederlandse Kinderjury (publieksprijs) en de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury (juryprijs). Ik ben zo blij, dat ik gewoon schaamteloos het rapport van de jury overneem. En dan ga ik nu even die tweehonderd bossen bloemen verzorgen die vandaag werden bezorgd!

BEKROOND DOOR DE NEDERLANDSE KINDERJURY 2013 & PLUIM VAN DE SENAAT

Vo o r w i e d o e j i j e e n m o o r d ? d o o r I z z y L o v e

Auteur: Manon Sikkel U itgever: M oon

Isa gaat in de zomervakantie een weekje logeren bij haar grote liefde Jules. Maar in plaats van lekker te chillen of te zwemmen, is Jules, nadat er een zwerfster is vermoord en een zwerver vermist wordt, in de ban van de overbuurman. Isa wil er eerst niks mee te maken hebben. Totdat ze de nieuwe vriend van Jules’ moeder ontmoet.

Een super spannend boek waar je goed over na moet denken. Het loopt heel anders af dan je in het begin denkt. Je leest eerst allerlei bewijzen waarom iemand de dader zou zijn, maar de schrijfster zet je heel slim op het verkeerde been. Dit maakt het boek erg verrassend vindt de Senaat.

In het boek zitten veel grappige gebeurtenissen zoals het moment waarop Isa in het donker opgesloten zit op de wc. Ook het verzinsel van de geplette hamstersoep vind de Senaat erg geestig. De moord in het boek maakt het niet griezelig, wel spannend: je wil steeds blijven doorlezen.

Na het lezen van de mythe over Elektra achterin het boek snapte de Senaat de keuze voor de naam Elektra. Bijzonder om op deze manier iets extra’s aan het boek toe te voegen!

Het viel de Senaat op dat van de vijf nominaties dit het enige boek met alleen tekst is. Een verhaal met veel regels en geen plaatjes of testjes. Dit wordt door de Senaat toegejuicht. Heel knap is het daarnaast hoe de schrijfster romantiek en moord heeft gecombineerd. Je leest over de verliefdheid van Isa maar ook hoe ze als detective een moord oplost samen met haar vriendje.

Over de vraag of het waargebeurd zou kunnen zijn, verschilt de Senaat van mening. Eigenlijk doet het er niet toe, het is gewoon een geweldig boek!

Voor wie doe jij een moord? door IzzyLove kreeg de meeste stemmen van de Nederlandse Kinderjury 2013 in de categorie 10 t/m 12 jaar. De Senaat sluit zich bij dit oordeel aan en bekroont namens de kinderen in Nederland Voor wie doe jij een moord? door IzzyLove van Manon Sikkel met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013.

Daarnaast vonden ook de meeste Senaatsleden dat dit boek het allerbeste boek van de vijf nominaties is. Daarom wordt Voor wie doe jij een moord? door IzzyLove ook bekroont met de Pluim van de Senaat.

Het is voor het eerst dat zowel de Prijs van de Nederlandse Kinderjury als de Pluim van de Senaat naar hetzelfde boek gaat.

Advertenties

2 Reacties op “Potdomme, toen won ik zomaar twee prijzen

  1. Die prijzen heb je dik verdiend!!!

  2. het is echt een super boek en echt al jou boeken wil ik lezen! dus de boeken zijn perfect en al die boeken moeten die prijzen hebben!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s